Advanced search  

Aktualności:

Zapoznaj się z obsługą forum klikając POMOC

Zaloguj się wprowadzając Login użytkownika, hasło oraz czas trwania sesji
użytkowników: 330  •  wiadomości: 5401  •  wątkach,: 1140  • 
Witamy geargrind99, nasz najnowszy użytkownik.
Strony: 1 [2]   W dół
Autor Wątek: Jakie Sluchawki kupic?  (Przeczytany 1171 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten temat.
kasz
Użytkownik BF

Co ma być to będzie, break'a zrobię wszędzie.

• Ostatnio aktywny : Sobota 10 Lipiec 2010, 16:35:45

« Odpowiedz #15 : Środa 21 Kwiecień 2010, 13:36:52 »

Z usłyszeniem częstotliwości po dziewięciu latach to był żarcik  ;) aktualnie posiadam teraz słuchawki "Reloop RH-2350 pro" i nawet nie pamiętam ile już ich poniszczyłem, ale ostatnio miałem okazję pobawić się słuchawkami "Audio-Technica ATH-M30" i cóż mogę o nich powiedzieć -wygodne, dobrze tłumią i idealnie odwzorowują dźwięki

Pozdrawiam
    DJ_Golem
    Advanced
    Użytkownik BF

Colours Of Music

• Ostatnio aktywny : Dzisiaj o 17:14:11

« Odpowiedz #16 : Środa 21 Kwiecień 2010, 19:35:39 »

NEX to po co kupic np TV LCD z 200hz skoro maksymalnie nie wiem moze z 40hz by starczalo. Kiedys rozprawialem z JTM (pewnie niektorzy go jeszcze kojarza z BF) o sluchawkach i wspominal cos wlansie o pasmie przenoszenia. Z tego co pamietam to wlasnie na to kazal mi zwracac szczegolna uwage jezeli maja to byc sluchawki do domu, badz do sluchania a nie do DJ'ki. Przed kupnem porownywalem jakies Philipsy, Technicsa i jeszcze jakies juz nie pamietam. Philipsy mialy najmniejsze pasmo przenoszenia i wypadaly rzeczywiscie najbladziej. Technics gral swietnie mieciutko. Byc moze nie uslyszymy wszystkiego, ale dobrze miec zapas. Byc moze tak jak ze wzrokiem, mniejsza liczba hz meczy oko. Byc moze jest tak samo z dzwiekiem. Tyle ze chodzi o ucho. Moze sie myle ale swoich nie zamienilbym na zadne inne.
    N.E.X.
    Advanced
    Użytkownik BF

EF Is Back!

• Ostatnio aktywny : Dzisiaj o 18:28:27

• Zobacz profil WWW
    « Odpowiedz #17 : Środa 21 Kwiecień 2010, 20:14:55 »

Z tym telewizorem to jednak nie to samo, bo każde oko zauważy różnicę między 40Hz a choćby 100Hz, po prostu mniej się męczą oczy :). Co do słuchawek to ja słyszałem wręcz przeciwną opinie, że sprawdzając pasma częstotliwości wcale one takie nie są jak podają producenci a jakość słuchawek zależy od jakości materiałów z których one są wykonane. Być może pasmo przenoszenia jest bezpośrednim wynikiem dobrej jakości materiałów, także na jedno wychodzi. Sam spotkałem się z sytuacją, że słuchawki z mniejszym pasmem działały lepiej od tych z większym, także osobiście przychylam się do twierdzenia, że pasmo to nie wszystko :).
    Marduk
    Novice
    Użytkownik BF

BeatsFactory 3.0

• Ostatnio aktywny : Dzisiaj o 19:07:24

« Odpowiedz #18 : Czwartek 22 Kwiecień 2010, 22:43:51 »

Ale my nie chcemy zeby nas tworzywo sluchawek przeklamywalo ze bass gleboki jest jak go nie ma :P. Imo im wieksze pasmo tym wieksza wrazliwosc cewki i ruch membrany, im wiekszy tym bardizej naturalny dzwiek. Dla mnie mialoby roznicy sluchawki od 10 hz a od 60 hz , przykladowo tego z 20 hz nie slychac ale czuc ze jest, a jak mi utnie to juz dupa. Niektore sluchawki sa dla zwyklych smiertelnikow z mniejszym pasmem zeby sie nie przemaczaly uszy. ( i to wlasnie ten sektor jest najbardziej kantowany ). O ile wiem producenci sprzetu naglosnieniwoego , kolumny sluchawki, podaja zazwyczaj w zapasie dane, kolumny podaja max moc 50 watt a moga one wytrzymac 70 roznie to bywa.
    Pasmo tez jest ustanawiane przez polozenie glosnika wzgledem ucha. Imo siedze na dousznych to mam szerokie pasmo wszystko odczuwam jak cholera po godzinie to mam sieczke z mozgu xD. Dlatego nie trawia sluchawek polotwartych lub otwartych, sa dla mnie kupa drogiego plastiku, bo tego slcuhawki to nie w dupe ni w oko.
    Z telewziroami tak samo jest xD
    Pasmo owszem to nie wszystko, ale sluchawki pow 50 hz kasuje z listy odrazu xD
    Moze gadam od rzeczy , ale jak narazie na moich osobistych stwierdzeniach sie nie przejechalem :D
    DJ_Golem
    Advanced
    Użytkownik BF

Colours Of Music

« Odpowiedz #19 : Piątek 23 Kwiecień 2010, 18:58:50 »

Przylaczam sie do Marduka tyle, ze dousznych nie lubie ;)
    adas22
    Użytkownik BF

BeatsFactory.pl

• Ostatnio aktywny : Poniedziałek 21 Czerwiec 2010, 12:56:33

« Odpowiedz #20 : Poniedziałek 21 Czerwiec 2010, 12:56:33 »

Ja mampytanko dotyczące konkretnego modelu słuchawek -> HD 515 Sennheiser, co o nich sądzicie ?
    DJ_Golem
    Advanced
    Użytkownik BF

Colours Of Music

« Odpowiedz #21 : Środa 23 Czerwiec 2010, 21:29:08 »

Wydaje sie ok, ale czemu wyciszony bas?
    Strony: 1 [2]   W górę